eur:
392.36
usd:
366.07
bux:
66785.92
2024. április 26. péntek Ervin

Fellépés a romlott eszmék árusítói ellen

Egy év alatt megduplázódott az Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyiratszáma - mondta el az InfoRádióban Furmann Imre, a két éve alakult szervezet elnökhelyettese.

A hátrányos megkülönböztetés ellen fellépő hatósághoz tavaly csaknem hatszázan fordultak panasszal.

Furmann Imre elmondta, a legtöbb megkeresés a munka világából érkezik, a leggyakoribb indok az etnikai, a családi helyzet és az életkor szerinti diszkrimináció.

A hatóság elnökhelyettese kiemelte, az állam felelősséggel bír az emberi jogok területén, és a kiszolgáltatott állampolgárt a szolgáltató állam tudja legjobban segíteni.

Ha valaki romlott húst árul, azzal gyorsan tele van a sajtó, de ha valaki romlott eszmét árul, akkor az szintén elítélendő - vélekedett Furmann Imre.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál gyorsabban zajlik az ügyintézés, mint a bíróságokon. Az elnökhelyettes hozzátette: a hatóság utazó bíróságként működik, mivel a jogsértés helyén tartják a tárgyalást.

Furmann Imre ma este nyolc órától az InfoRádió Fórum című műsorának vendége lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×