eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Megfegyelmezné az unió a légitársaságokat

A magyarországi légitársaságokat járatkésés vagy a kártérítés hiánya miatt kevés panasz éri, de az Európai Unió szigorítani akarja az erről szóló rendeletét - mondta az InfoRádiónak a Polgári Légiközlekedési Hatóság szóvivője.

Punka György közölte: az Európai Unió azért készül a szigorításra, mert a közösség szerint az uniós légitársaságok többnyire nem adnak segítséget a károsult utasoknak.

A magyarországi légitársaságokra ugyanakkor nem érkezik sok panasz, a legutóbbi, uniós részvétellel végrehajtott ellenőrzés során a magyar monitoringrendszer dicséretet kapott - tette hozzá a szóvivő.

Punka György elmondta azt is: ha egy járat nem indult el, vagy más panasza van az utasnak, és a légitársaság nem úgy jár el, ahogy az elvárható lenne tőle, az ügyfél a fogyasztóvédelemhez fordulhat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×