eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Utazási irodák: a forintárfolyam az úr

Az utazási irodák a forint árfolyamának változása miatt általában fenntartják maguknak azt a jogot, hogy a meghirdetett utak árait adott esetben módosítsák. Az elmúlt fél évben, amikor a forint komoly gyengülésen ment keresztül, számos utazási iroda élt is ezzel a lehetőséggel. A gyakorlatban azonban ahány iroda, annyiféle az árazás.

A törvények lehetőséget adnak arra, hogy a forint gyengülése esetén az irodák egy már meghirdetett útnál is árat emeljenek, ha ezt kikötik az általános utazási feltételek között. Ennek azonban természetesen van egy értesítési ideje, tehát a 20 napon túl induló utaknál tudják ezt megtenni - mondta az InfoRádiónak a Magyar Utazási Irodák Szövetségének alelnöke.

Idén, amikor a forint az euróhoz képest egy fél év alatt több tíz forintot is gyengült, volt példa arra, hogy egy-egy utazási iroda kénytelen árat emelni - tette hozzá Békefi Veronika.

A szövetség alelnökének szavaiból ugyanakkor kiderült az is: a forint erősödése általában nem direkt árcsökkentésben jelenik meg az utazási irodáknál, hanem különböző kedvezményeken, illetve akciókon keresztül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×