eur:
395.07
usd:
370.86
bux:
65115.92
2024. április 19. péntek Emma

Százmilliárd forint a karácsonyfa alatt

Idén körülbelül százmilliárd forint értékű ajándék kerülhet a karácsonyfák alá - jelentette ki az InfoRádiónak az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Vámos György szerint a megszorítások a kerekedőket is súlyosan érintik, így az elmúlt években megszokottnál minden bizonnyal kevesebb lesz az akció az ünnepek előtt.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára közölte: a megszorítások egy része már hat, elsősorban az élelmiszer-kereskedelemben, ugyanakkor a teljes forgalom tovább növekszik.

Éves szinten az utolsó negyedév visszaesésével együtt is nőttek a reálkeresetek, és ha muszáj, akkor a tartalékokhoz is hozzányúlnak az emberek decemberben, illetve átcsoportosítanak más területekről.

Decemberben a tavalyihoz hasonló, 835-850 milliárd forintos, vagy ennél egy-két százalékkal magasabb értékesítéssel számolunk - tette hozzá Vámos György.

A szakember arra számít, hogy ezúttal jobban nézik majd az árakat a vásárlók; a slágercikkek a korábbi évekhez hasonlóan a játékok, a sportszerek, a ruházati és különösen a műszaki cikkek lesznek. Összesen mintegy 100 milliárd forint értékű ajándék kerülhet a karácsonyfák alá.

Vámos György hangsúlyozta: a megszorítások miatt a kereskedelmi cégek sincsenek könnyű helyzetben, kisebbek az akciókra fordítható tartalékaik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×