eur:
388.36
usd:
361.94
bux:
69094.55
2024. május 9. csütörtök Gergely

A vártnál kedvezőbb gazdasági kilátások Németországban

A Nemzetközi Valutaalap most közétett jelentésében a korábbinál jóval előnyösebb képet fest a német gazdaság kilátásairól. Mindez egybecseng a világban tapasztalható általános fellendüléssel, ami azonban, sajnos, nem minden országra igaz.

Az év elején a Nemzetközi Valutaalap még alig 1,3 százalékos növekedést jósolt a német gazdaságnak, most közzétett tanulmányában viszont már úgy véli, hogy a konjunktúra üteme eléri a 2 százalékot.

A Nemzetközi Valutaalap jelentését megelégedéssel fogadták Berlinben. A pénzügyminiszter már a nyár közepén komoly eredményekről számolt be a költségvetési hiány visszaszorítása terén, ami jórészt a gazdasági élet fokozatos talpra állításából fakad - mondta el az InfoRádió németországi tudósítója.

Gazdasági körök azonban azt hangsúlyozták: a fellendülésben komoly szerepet játszik a nemzetközi konjunktúra élénkülése is.

Ezt tükrözi a Nemzetközi Valutaalap most közétett tanulmány készítői azonban az egyre emelkedő inflációra is felhívják a figyelmet. Erre főleg az Egyesült Államokban kell számítani.

A jelentés kételyeket fogalmaz meg a magyar államháztartás rendbehozatalát célzó intézkedésekkel szemben és Magyarországot a lassuló gazdasági növekedésű országok közé sorolja, mert idén a konjunktúra üteme még eléri a 4 és fél százalékot, jövőre azonban legalább egy százalékponttal alacsonyabb lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A kínai elnök már az Oroszlános udvarban

Katonai ceremóniával fogadták Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát csütörtökön a budai Vár Oroszlános udvarában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×