eur:
392.72
usd:
366.59
bux:
66800.67
2024. április 26. péntek Ervin

Bod Péter Ákos: kicsúszott az irányítás alól a büdzsé

A költségvetési folyamatok kicsúsztak az irányítás alól - véli Bod Péter Ákos közgazdász, egyetemi tanár. A jegybank volt elnöke szerint nem tartható az év végére tervezett deficit.

Bod Péter Ákos szerint a hiány nem csak a tervezettnél nagyobb az év első három hónapjában, de a tervezett is sokkal nagyobb, mint az időarányos hiánynak kellene lennie.

Bár a Pénzügyminisztérium megmagyarázza a túlzott növekedést, ezeket nem támasztja alá, csak "bemondásra kell elhinni őket" - véli a közgazdász. A tárca szavahihetősége pedig meggyengült az elmúlt időszakban - tette hozzá a Nemzeti Bank volt elnöke.

Bod Péter Ákos hangsúlyozta: közgazdasági értelemben kötelező benyújtani a pótköltségvetést. Szerinte nem lehet kizárni azt sem, hogy a következő kormány a bevételek növelése érdekében adót emel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×