eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 23. szombat Tekla

Orosz-kínai gázmegállapodás

Oroszország és Kína között két gázvezetéket építenek a következő években. A vezetékeken 60-80 milliárd köbméter földgázt szállít majd az ázsiai országnak az orosz Gazprom vállalat - jelentette be a vállalat vezérigazgatója és Vlagyimir Putyin orosz elnök Pekingben.

A Gazprom orosz olajipari óriás vezérigazgatója szerint a megállapodásban szerepel, hogy a gázszállítások árát a nemzetközi nyersolaj árakhoz kötik.

Kína a gázügylet mellett egy évi 30 millió tonna kapacitású olajvezeték építéséről is szeretne megállapodni, mert Peking jelenleg teljes orosz olajimportját vasúton bonyolítja.

Előzőleg Vlagyimir Putyin orosz és Hu Csin-tao kínai elnök megállapodott a politikai és gazdasági kapcsolatok fejlesztésében. A két államfő közös nyilatkozatában sürgette a tömegpusztító fegyverek ellenőrzésének erősítését és a közel-keleti békefolyamat folytatását.

Vlagyimir Putyin megerősítette, hogy Moszkva csak egy Kínát ismer el, amelynek Tajvan és Tibet elválaszthatatlan része.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: Milák Kristóf szenved

Sós Csaba: Milák Kristóf szenved

A tervek szerint az olimpiai bajnok úszó Milák Kristóf már az egy hónap múlva esedékes budapesti Világkupa-versenyen medencében lehet - jelezte az InfoRádiónak Sós Csaba szövetségi kapitány. Arról is beszélt, hogy januártól elsősorban az olimpiai A-szintes versenyzők kapnak támogatást.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×