eur:
387.96
usd:
358.34
bux:
0
2024. február 23. péntek Alfréd

Egyesült Államok: +0,6 százalékkal nagyobb ipari termelés

Decemberben 0,6 százalékkal nőtt az ipari termelés az Egyesült Államokban. A kapacitások kihasználtsága 80,7 százalék volt a tavalyi év utolsó hónapjában.

A Dow Jones Newswires-CNBC által megkérdezett szakértők a decemberi ipari termelés 0,5 százalékos emelkedésre számítottak a novemberi 0,8 százalékos növekedés után.

Az elemzők az ipari kapacitások decemberi kihasználtságát 80,5 százalékra várták a novemberi 80,3 százalékról.

Címlapról ajánljuk

Össztűz alatt Olaf Scholz – már a saját párttársai is támadják

Nemcsak az ellenzéki konzervatívok, hanem a kormánykoalíció három pártjának parlamenti frakciói is sürgetik Olaf Scholz kancellárt, hogy áldását adja a legkorszerűbbnek számító Taurus cirkálórakéták Ukrajnának történő szállítására. Kijevből csatlakozott a "táborhoz" Vitalij Klicsko, az ukrán főváros polgármestere. A kancellár továbbra is hajthatatlan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Sokkolni próbál a kínai jegybank, hogy higgyenek neki

Sokkolni próbál a kínai jegybank, hogy higgyenek neki

A kínai központi bank (PBOC) meglepetésszerűen lazító intézkedéseket hajt végre, hogy nagyobb hatást érjen el a monetáris politikai döntéseivel, és így támogassa a küszködő kínai gazdaságot. Az irányadó hitelkamatláb legutóbbi rekord mértékű csökkentése Pan Kun-Cseng kormányzó tavaly nyári hivatalba lépése óta számtalanszor döntött váratlan lépésekről, beleértve a bankok kötelező tartalékrátájának jelentős csökkentését – írja a Bloomberg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×