eur:
368.76
usd:
345.01
bux:
48308.57
2023. június 7. szerda Róbert

Javul a lakossági konjunktúraindex

A korábbinál pozitívabban ítéli meg jelenlegi és a jövő évben várható pénzügyi helyzetét a lakosság - közölte a GfK. A piackutató intézet és a Corvinus Egyetem közös felmérése szerint a Fogyasztói Bizalom Index 2005 negyedik negyedévében 190,1 ponton állt; ez minden idők legmagasabb évvégi adata.

A Fogyasztói Bizalmi Index a háztartások tartós fogyasztás cikkek iránti vásárlási hajlandóságának mértékét, anyagi helyzetüknek az egy évvel korábbihoz viszonyított megítélését, és a jövő évi pénzügyi helyzetükre vonatkozó várakozásait összegzi.

Az index tavaly decemberben 168,4 ponton állt. A szakemberek mérései szerint a rövidtávú javulás mellett az ország következő öt évben várható gazdasági helyzetének megítélése kismértékben romlott szeptemberhez képest.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
HEC Paris: az EU létkérdése a magyar soros elnökség elhalasztása

HEC Paris: az EU létkérdése a magyar soros elnökség elhalasztása

Egyre hevesebb vita bontakozik ki arról az Európai Unión belül, hogy Magyarország ne láthassa el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét 2024 második félévében. Az uniós ügyekben befolyásos HEC Paris egyetem professzora, Alberto Alemanno beszámolója szerint egy erős, Németországot is magában foglaló tömb támogatja a jogállamisági fellépés kibővítését az elnökség elhalasztásával kapcsolatban. Viszont szerinte nem arról van szó, hogy szankcionálni kellene a magyar kormányt, hanem hogy az EU működését kell megvédeni a kizárással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×