eur:
384.51
usd:
353.58
bux:
0
2024. május 28. kedd Csanád, Emil

Németországban javult a fogyasztói bizalom

Németországban meglepetésszerűen javult a fogyasztók gazdaságba vetett bizalma az év végével. A GfK nürnbergi konjunktúrakutató intézet szerint a polgárok reményeket fűznek ahhoz, hogy a hivatalba lépett új kormány kedvező változásokat idéz elő a gazdaságban.

A nagykoalíció létrejötte utáni első GfK-felmérés szerint a fogyasztói bizalmat jelző - 2 ezer háztartás véleményén alapuló- mutató, amely a módosított adat szerint 3,4 pontra nőtt decemberben, és négy év óta először ért el pozitív értéket, januárra is a vásárlási kedv erősödését jelző 3,8 pontra került.

Ez felülmúlja a szakértői várakozásokat, amelyekben 3,3 pontra történő javulás szerepelt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.28. kedd, 18:00
Ungár Péter
az LMP társelnöke és EP-listavezetője
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Az angol tőzsde mellett az amerikai piacokon sem volt tegnap kereskedés, a magyar tőzsde azonban összességében felülteljesítő volt a nemzetközi átlaghoz képest, a nap végére új történelmi csúcsra emelkedett a BUX index. Gazdasági adatok tekintetében ma az Egyesült Államokban egy fontos ingatlanindexet és egy fogyasztói hangulatindexet publikálnak, ezek lehetnek hatással a hangulatra. Ami az előzetes adatokat illeti, felemás hangulatban indulhat a kereskedés a kontinenstőzsdéin. Izgalmas fejlemények zajlanak a kriptopiacon, mintegy 42 830 bitcoint adott el egy, még 2014-ben csődbe ment japán kriptotőzsde.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×