eur:
393.66
usd:
364.84
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A Mol 60 milliárd forintért párnagázt vesz

A Mol Földgáztároló Rt. 60 milliárd forintért megveszi a magyar államtól a földgáztárolókban lévő mintegy három milliárd köbméternyi úgynevezett párnagázt.

Kántor Sándor, a Mol kommunikációs vezetője az InfoRádiónak elmondta, hogy a 60 milliárd forintot még az idén kifizetik.

A földgáztárolók kitermelt gázmezők, amelyeket tavasszal feltöltenek, majd ősszel és télen kiürítik belőle a gázt. A tárolót azonban nem lehet teljesen kiüríteni, mert akkor tönkremenne. A technológiai okokból a tárolókban hagyott gázt nevezik párnagáznak.

A szerződés szerint a földgáztároló garantálja a magyar államnak, hogy a tranzakció ideje alatt, 16 évig a tulajdonába került párnagázt nem termeli ki.

A kötelezettség-vállalásával párhuzamosan a magyar állam a földgáztárolónak a Mol-csoport megtérülési céljainak megfelelő hozamot biztosít

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×