eur:
392.91
usd:
366.41
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

A Cora visszavág

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Cora áruházlánc, amelyet korábban a Szürkemarhát Tenyésztők Egyesülete jelentett fel. Az áruház és a tenyésztők szervezete ugyanazt akarja tudni: hogyan fordulhatott elő, hogy egyes húskészítményeken a szürkemarha megjelölés szerepelt, miközben a csomagban más termék volt.

A Cora helyreigazítást kér az egyesülettől és a Pest Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás vezetőjétől, mert „megsértették” az áruházlánc jó hírnevét.

Az egyesület december 1-jén azért jelentette fel a Corát, mert szürkemarha néven más marhák húsát árusította. A tenyésztők szerint a hipermarket-lánc ezzel megtévesztette a fogyasztókat és élelmiszert hamisított.

A Pest Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás is megállapította, hogy a Corában árult hús nem szürkemarhából származik.

A Cora azzal védekezik, hogy ellenőrzésre nincs lehetősége, ezért a szállító és a hatósági állatorvos által kiállított okmányokra kell hagyatkoznia.

Bodó Imre, a tenyésztők egyesületének elnöke reméli, hogy a Cora csak olyan szürkemarhahúst árul majd a jövőben, amelyet az egyesület hitelesített.

Azt, hogy ki a felelős a fogyasztók megtévesztéséért, nem az egyesületnek, hanem a hatóságoknak kell megállapítaniuk – mondta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×