INFORÁDIÓ
2022. január 25. kedd
Pál

A Cora visszavág

Infostart

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Cora áruházlánc, amelyet korábban a Szürkemarhát Tenyésztők Egyesülete jelentett fel. Az áruház és a tenyésztők szervezete ugyanazt akarja tudni: hogyan fordulhatott elő, hogy egyes húskészítményeken a szürkemarha megjelölés szerepelt, miközben a csomagban más termék volt.

A Cora helyreigazítást kér az egyesülettől és a Pest Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás vezetőjétől, mert „megsértették” az áruházlánc jó hírnevét.

Az egyesület december 1-jén azért jelentette fel a Corát, mert szürkemarha néven más marhák húsát árusította. A tenyésztők szerint a hipermarket-lánc ezzel megtévesztette a fogyasztókat és élelmiszert hamisított.

A Pest Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás is megállapította, hogy a Corában árult hús nem szürkemarhából származik.

A Cora azzal védekezik, hogy ellenőrzésre nincs lehetősége, ezért a szállító és a hatósági állatorvos által kiállított okmányokra kell hagyatkoznia.

Bodó Imre, a tenyésztők egyesületének elnöke reméli, hogy a Cora csak olyan szürkemarhahúst árul majd a jövőben, amelyet az egyesület hitelesített.

Azt, hogy ki a felelős a fogyasztók megtévesztéséért, nem az egyesületnek, hanem a hatóságoknak kell megállapítaniuk – mondta.

Kapcsolódó hang

Szürkemarha-ügy - Bodó Imre véleménye
 
A Cora feljelentést tett - összefoglaló
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018