eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
autumn colors, fallen leaves on the pathway, beautiful autumn wallpaper
Nyitókép: Linda Blazic-Mirosevic/Getty Images

Ha még nincs programja a hétvégére…

Családi és gyermekprogramokkal várja a hétvégén a természetkedvelő érdeklődőket az Erdők Hete rendezvénysorozat – közölte az Agrárminisztérium (AM) szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint az idén 28. alkalommal megrendezett Erdők Hete koncepciója az alapítás óta változatlan: célja a társadalom, és főképp a fiatalok érdeklődésének felkeltése általában az erdők, azon belül az erdők ökológiai, társadalmi és gazdasági funkciói iránt.

Az érdeklődők országszerte különböző terepi programokon vehetnek részt, vezetett túrákon és kirándulásokon kaphatnak betekintést az erdők szolgáltatásaiba.

Szombaton gombaismereti túrára invitál a Zalaerdő Zrt., ismeretterjesztő sétán vehetnek részt a Zirc melletti Pintér-hegyi parkerdőben, a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. szervezésében.

Őszi erdei félmaratont és váltó futóversenyt szervez Szolnokon a NEFAG Zrt, a Mecsekerdő Zrt. különleges eseménnyel készül: a Pécs-Árpádtetőn található MecseXplorer kalandpark nyílt napján lehet részt venni.

A TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. szombaton a soproni Erdő Házába várja az érdeklődőket. Itt gyermekfoglalkozásokkal, bemutatókkal és vadasparki programokkal készülnek. Az Ipolyerdő Zrt. október 5-én és 6-án egy különleges hegyi kisvasutazásra invitál a Bezina-völgyében. Az erdei kisvasút Szobról indul.

Az AM emlékeztet, hogy október 6-án országszerte emlékezünk az aradi vértanúkra. Ebből az alkalomból a Szabadságharc 1848-1849 Alapítvány és a KEFAG Zrt. a Kecskemét-Hetényegyháza melletti Szent Hubertus Parkerdőben tart megemlékezést, koszorúzást és közös gyertyagyújtást – áll a közleményben.

Az erdő, mint az ország legfontosabb zöldvagyona különös figyelmet érdemel. Az elmúlt száz évben nemzedékek sora gyarapította ezt a zöldvagyont, a természetvédelem kultúráját. A szakemberek fáradozásának köszönhetően pedig a kétszeresére nőtt az erdővel borított területek aránya hazánkban - hangsúlyozza az AM.

A programok a itt érhetőek el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Google Trends: nézd meg, mik a legfelkapottabb témák a neten!

Google Trends: nézd meg, mik a legfelkapottabb témák a neten!

Az internetes keresések jól tudják tükrözni, hogy egyes témákkal kapcsolatban mekkora az emberek általános érdeklődése. Egy-egy váratlan esemény, felröppenő hír nagy kiugrásokat eredményezhet a témával kapcsolatos kifejezések kereséseiben. A Google Trends felülete lehetőséget nyújt a világban zajló dolgok felfedezésére, valamint ha kész hipotéziseink vannak egy témával kapcsolatban, valós adatokkal tudjuk őket összevetni. A felület nyár végén megjelenő új frissítésével pedig minden eddiginél hatékonyabban tudjuk ezt megtenni. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan használhatod ki a megújított felület lehetőségeit.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×