eur:
389.88
usd:
362.99
bux:
68050.76
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Szokatlan lépésre kényszerült az Apple, sok egészségmániás bosszankodhat

Megszüntettek egy már működő, hasznos funkciót az Apple Watch-ban.

A folyamatban lévő jogi kihívásokra adott stratégiai válaszként az Apple bejelentette, hogy eltávolítja a vér oxigénszintjét figyelő funkciót az Apple Watch Series 9 és Ultra 2 legújabb verzióiból. A döntés célja, hogy a vállalat továbbra is képes legyen importálni és értékesíteni ezeket a készülékeket az Egyesült Államok piacán a Masimo orvostechnikai eszközgyártó céggel folytatott bírósági vita közepette - írta a hvg.hu.

Az Apple Watch-ok módosított változatai január 18-tól lesznek megvásárolhatók. Azok a felhasználók, akik megpróbálják elérni a véroxigén funkciót ezeken a módosított készülékeken, egy képernyőn megjelenő értesítéssel találkoznak, amely az Apple hivatalos weboldalának magyarázó oldalára vezeti őket.

A már ezzel a funkcióval megvásárolt készülékeket nem érintik ezek a változások.

A jogi eljárás során a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (ITC) megállapította, hogy az Apple megsértette a Masimo szabadalmait a véroxigén-szenzorainak az óráiba való beépítésével. A cupertinói cég fellebbezett és bízik a sikerében, és akkor ismét lehetővé tenné az eredeti óramodellek visszaállítását minden funkcióval együtt.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×