eur:
390.64
usd:
366.09
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: PIxabay

Hétindítás 40 fokos hőséggel - lassan hullámzik felénk a hidegfront

Bár a hullámzó frontrendszer (a maga kis lassú tempójában) közeledik, a hétfő az ország nagyobb részén még így is inkább napos, forró időt tartogat. A késő délutáni, esti óráktól ugyanakkor már növekszik a zápor, zivatar kialakulási esélye.

Az időszak nagyobb részében túlnyomóan derült, napos, száraz időre számíthatunk, legfeljebb kevés fátyolfelhő jelenhet meg az égen.

Hétfő késő délutántól, estétől azonban a Dunántúlon és a középső országrészben erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Néhol heves zivatar sem kizárt.

Általában a déli, a Dunántúlon éjszaka, reggel az átmenetileg északira forduló szelet kísérhetik élénk, néhol erős lökések. Zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 24 fok között várható, a hidegre érzékeny, szélcsendes helyeken mérhetjük az alacsonyabb értékeket. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 32 és 40 fok között alakul, de a Dunántúl nyugati felében néhány fokkal hűvösebb lesz az idő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×