eur:
391.17
usd:
367.22
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
naplemente nyaralás nyár időjárás
Nyitókép: Unsplash

Kezdődik a hullámvasút, kánikula és esős lehűlés jön - térképek

Melegszik a levegő, de egy hidegfront is közeleg. Ez egyelőre hazánk északi és nyugati tájakon okoz felhősödést, és csapadékot, de következő pár napban jelentős változásokat okoz. Kiadtak figyelmeztetéseket is, két ok miatt.

Csütörtökön alapvetően gomolyfelhős, napos idő várható helyenként intenzívebb gomolyfelhő-képződéssel. A nyugati, északnyugati, majd az északi tájakon felhősebb körzetek is előfordulhatnak. Az északnyugati harmadban, nyugaton elszórtan lehet záporeső, esetleg zivatar, majd estétől tovább növekszik a csapadékhajlam. A délnyugati szél nagy területen élénk, olykor erős lesz, az Észak-Dunántúlon észak, északnyugati lesz a meghatározó szélirány. A legmagasabb nappali hőmérséklet tág határok, 23 és 35 fok között alakul. Északnyugatról délkelet felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Elsőfokú figyelmeztetéseket adtak ki zivatar és magas középhőmérséklet miatt is két különböző országrész megyéire.

Pénteken erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett általában többórás napsütésre számíthatunk. A nap vége felé a Dunántúlon megvastagodhat a felhőzet. Hazánk északnyugati felén, majd máshol is lehet elszórtan zápor, zivatar. Este, éjjel nyugat felől egyre többfelé várható csapadék, helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet. A szél északira fordul, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul. A csúcsérték 24 és 37 fok között valószínű, északnyugatról délkelet felé haladva lesz fokozatosan egyre melegebb.

Szombaton a fél országra, vasárnap mindenhova esőt jósol a jelenlegi időjárási előrejelzés.

Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jó a gazdaságnak, jó a cégeknek, mégis lassan halad a digitalizáció

Jó a gazdaságnak, jó a cégeknek, mégis lassan halad a digitalizáció

A magyar GDP mintegy egyötödét adja az ipar, azonban a versenyképességét garantáló ipari digitalizáció gyerekcipőben jár itthon. Az NTPSz (Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség) célja, hogy networking és tudásátadás koordinálásával segítse a folyamatot. A nemrég lezajlott Smart Manufacturing Fesztivál sarokpont volt a szervezet életében: láthatóvá tette az ipari digitalizációt és számtalan vállalat között indult meg a párbeszéd a fesztiválnak köszönhetően, amely több mint 2000 fő számára tette lehetővé a részvételt. Az NTPSz április 29-én tartotta a fesztivál záróeseményét, ennek keretében a szervezet távlati céljait is kijelölték.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×