eur:
390.86
usd:
366.84
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Egy napozó férfi a keszthelyi strandon 2018. április 21-én.
Nyitókép: Varga György

Nyugodt pihenésre vágyik? Ha most megy szabira, jól megkapja!

Egyre érezhetőbb lesz a felfrissülés, a hétvégére a hőség is megszűnik. Eső, zápor, zivatar még vasárnap hajnalig előfordulhat, majd ezt követően nyugodtabbra fordul az idő.

Éjszaka nyugat, délnyugat felől felhősödés kezdődik, amely péntek napközben tovább folytatódik északkelet felé, de legalább pár órára szinte mindenütt, délen, délnyugaton akár több órára is kisüthet a nap.

A Dunántúl nyugati, délnyugati részein növekszik a csapadékhajlam, napközben pedig az országban többfelé, több hullámban várható zápor, zivatar, illetve északon eső is.

Erős, viharos széllökések csak zivatarok környezetében lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 15 és 20 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 24 és 34 fok között alakul, hűvösebb a tartósabban csapadékos északi, északkeleti részeken, melegebb a déli határ közelében lehet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×