eur:
389.69
usd:
363.58
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Hatalmas baby boom egy 220 fős magyar faluban, mi lehet az oka?

Egyszerre 5 falubeli hölgy vár gyereket Őrimagyarósdon. A településen mindössze 220-an laknak. Várandós a polgármester is.

Az 1990-es évek közepe – vagyis az 1995-ös és 1996-os évjárat – óta nem volt ennyi kismamája egyszerre a kétszázhúsz lelket számláló településnek. Az év második felében és a következő esztendő első napjaiban összesen öt kisbabát várnak az őrimagyarósdi kismamák - írja a vaol.hu.

A polgármester, Péter-Kovács Kitti is állapotos, kisfiát, Áront augusztus nyolcadikára várja. A szülést illetően valószínűleg ő lesz az első a sorban, aztán követik a többiek is: Kovácsné Péter Franciska, Horváth-Bertai Alexandra, Gérnyiné Tolnai Renáta és Hegyi Flóra.

A megyei lap meglátogatta őket és ott derült ki, lehet, hogy lehet van egy 6. kismama is.

A polgármester mindenesetre azt mondja, hogy a falu vezetését "viszem a jövő júniusi önkormányzati választásokig", de a bérszámfejtői munkáját felfüggeszti a szülés után.

A hölgyek közül ketten Zalaegerszegen, ketten Szombathelyen szülnek majd, egyikük pedig Budapesten szeretné világra hozni első gyermekét.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×