eur:
393.31
usd:
367.84
bux:
67167.93
2024. április 26. péntek Ervin
Jégdarabok a jégeső után a Békés megyei Gádoroson 2020. február 11-én.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Nyarat megszégyenítő jégverések a déli országrészben – videó

Szupercella alakult ki Bács-Kiskun megye déli részén, a cella áthaladását viharos szél, illetve jégeső kísérte.

A kora délutáni órákban megdörrent az ég Baja térségében, majd ez a zivatar egyre erősebbé vált, végül szupercellává fejlődött.

A vihar a déli határhoz közeli településeket érintve keleti-északkeleti irányba halad tovább Békéscsaba felé. Útja során többfelé okozott jégesőt, illetve felhőszakadást – írja az Időkép.

Nyarat megszégyenítő jégverés volt Kelebián, Mélykúton, de Tompán is.

Szegeden is szakadt a jég a szupercellából:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint pénteken a csapadékrendszer fokozatosan kelet, északkelet felé vonul, majd mögötte átmeneti szünetet követően újabb záporos, zivataros gócok képződhetnek.

Többfelé várható zivatar, kiemelten az Alföldön heves zivatar is kialakulhat (a csütörtökinél még nagyobb eséllyel). A kísérőjelenségek közül továbbra is a viharos kifutószél (ált. 60-80 km/h, hevesebb zivatar esetén >80-90 km/h), a jégeső (akár nagyobb jégátmérővel), és a nagy mennyiségű csapadék (~20 mm) jelenthet veszélyt.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×