eur:
391.04
usd:
366.93
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Túrázók a Rám-szakadékban Dömös közelében 2015. január 10-én.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Nagy változás a legvagányabb magyar kirándulóhelyen

Fogadóépületet épített a Rám-szakadéknál Pilisi Parkerdő.

A Visegrádi-hegység egyik frekventált kirándulóhelyén, a Rám-szakadékban információs és elsősegély-központot adott át a területet és a környező erdőket kezelő Pilisi Parkerdő - mondta el az erdőgazdaság szóvivője szerdán az MTI-nek.

Mészáros Péter tájékoztatása szerint a fából készült könnyűszerkezetes épületben nemcsak a Rám-szakadékba látogatók, hanem a Vadálló-kövekre, a Prédikálószékre vagy Dobogókőre tartó turisták is tájékozódhatnak a környékbeli célpontokról és látványosságokról.

A közeli két, nehezen járható turistaútvonal miatt az épületben külön helyiséget alakítottak ki a bajba jutottak ellátására. Defibrillátor, elsősegély-csomag és hordágy mellett megtalálhatók a kullancs- és darázscsípés elleni eszközök és gyógyszerek. A berendezések használatát szakképzett személyzet segíti.

A 35 méter mély Rám-szakadékban a parkerdő 2005-ben létrákkal és korlátokkal könnyítette meg a feljutást, és az útvonalat biztonsági okok miatt a Szlovák Paradicsomból ismert példák nyomán felfelé egyirányúsították.

A fogadóépület a Pilisi Parkerdő és a Magyar Természetjáró Szövetség együttműködésében, az Európai Unió és a magyar állam támogatásával valósult meg, egy csaknem félmilliárd forintos projektben, melynek része volt források és felújítása, valamint útirányjelző és információs táblák kihelyezése.

A Pilisi Parkerdő az ország egyetlen parkerdőgazdasága, 65 ezer hektárt kezel Pest és Komárom-Esztergom megyében a Gerecse, a Pilis, a Visegrádi és a Budai-hegység, a Gödöllői-dombság, valamint a Csepeli-síkság területén. A társaság kezelésében lévő erdőket évente mintegy húszmilliónyian látogatják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×