eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Csak az eső mennyiségében lesz különbség az országrészek között - előrejelzés

Újabb hidegfront érkezik, újabb esőkkel. A mintázat kedden és szerdán: délelőtt elvénykonyodó felhőzet, délután és este ismét esők.

Kedden a köd, illetve rétegfelhőzet nagyrészt feloszlik a délelőtt folyamán. Alapvetően erősen felhős idő várható időszakos szakadozásokkal, vékonyodásokkal. Délelőtt kisebb záporok helyenként kialakulhatnak, de a csapadék nagy része a déli óráktól nyugat felől érkezik, majd fokozatosan kelet felé vonul. Többfelé előfordulhat eső, zápor, helyenként zivatar. A déli, délnyugati szél északnyugatira fordul és megélénkül, megerősödik. Zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb hőmérséklet általában 16 és 21 fok között várható, de a Kisalföldön ennél hűvösebb is lehe - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Szerdán az összefüggő felhőzet délkelet felé elhagyja az országot, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, a nap második felében azonban nyugat felől ismét egyre több, egyre vastagabb felhőzet érkezik. Eleinte inkább a déli és a keleti megyékben valószínű elszórt csapadék, a nap második felében főleg a Dunántúlon fordul elő szórványosan eső, zápor, néhol zivatar. Hajnalban pára-, ködfoltok is képződhetnek. Az északnyugati, majd déli szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet 3 és 12, a maximum 14 és 19 fok között várható.

Csütörtökön általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Több helyen előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar. Hajnalban pára-, ködfoltok képződhetnek. A déli, majd a keleti szél néha megélénkül. A leghidegebb órákban többnyire 5 és 13 fok közötti értékeket mérhetünk. Délután 15, 23 fokra számíthatunk, északnyugaton várható a hűvösebb, délkeleten az enyhébb idő.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×