eur:
392.36
usd:
366.07
bux:
66785.92
2024. április 26. péntek Ervin
Hot day with dog. Thirsty yellow labrador retriever drinking water from the plastic bottle his owner.
Nyitókép: Chalabala/Getty Images

Több időjárási jelenség miatt is figyelmeztetést adtak ki

A fokozódó kánikula mellett zivatarok is lehetnek.

Kedden a sok napsütés mellett inkább a Dunántúl nyugati felén várható nagyobb számban gomolyfelhő-képződés. Délután, este a Dunántúl nyugati felén fordulhat elő kevés helyen zivatar, melyek azonban hevesebbek is lehetnek, viharos kifutószéllel, jégesővel és intenzív csapadékkal. A változó irányú szél több helyen megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 37 fok között valószínű.

Kedden országszerte elérheti a nagyon erős, néhol akár az extrém szintet az UV-sugárzás.

A hőség veszélye miatt Budapestre, valamint Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére másodfokú, a többi megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Budapestre, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére zivatarveszély miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Szerdán sok napsütés várható, a Dunántúlon több gomoly-, illetve fátyolfelhővel. Általában száraz időre számíthatunk, de főleg a Nyugat-Dunántúlon itt-ott kialakulhat zápor, zivatar. A délkeleti szél időnként megélénkül, néhol megerősödik. A minimum-hőmérséklet 14 és 23, a maximum 33 és 38 fok között valószínű.

A meteorológiai szolgálat videójából kiderül, hogy szombaton érkezhet egy gyenge hidegfront, de jelentős hőmérséklet-visszaesésre nem érdemes számítani.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×