eur:
392.8
usd:
365.94
bux:
66845.64
2024. április 26. péntek Ervin
Strandolók kánikulában a budakalászi Lupa-tónál 2020. augusztus 9-én. Az előrejelzés szerint ezen a napon 30-34 fokig emelkedhet a hőmérséklet. A hőség veszélye miatt az ország nagy részén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Még némi eső jön, de utána beüt a kánikula - előrejelzés

A csütörtöki csapadékkal még nem ér véget az esőesély, de utána verőfényes napsütés és egyre melegebb lesz.

Csütörtökön a délelőtti órákra a vastagabb felhők zöme elvonul, amiből még elszórtan számíthatunk csapadékra, délután viszont napos idő várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett. Elsősorban a Dunától keletre élénkülhet, erősödhet meg az északi, északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Pénteken a többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhő mellett sok napsütésre számíthatunk. Csupán elvétve fordulhat elő zápor, zivatar, nagyobb eséllyel a nyugati, északnyugati megyékben. A délkeleti szél főleg a Dunántúlon többfelé megélénkül. A hajnali 8, 17 fokról délutánra 27 és 33 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton sok napsütés, illetve a fátyolfelhők mellett helyenként erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar - nagyobb számban a nyugati és a középső országrészben. A Tiszántúlon a keleti, délkeleti, másutt az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 30 és 35, a délután záporos részeken 27, 29 fok között valószínű.

Vasárnap sok napsütés várható, általában kevés gomolyfelhővel, és elkezdődik egy felmelegedés, amelynek eredményeként majd

napokig 37 fokos

csúcshőmérsékleteket mérhetünk.

Mindehhez a Balaton vize szerdán 22-25 fokos, a Velencei-tó (Agárdnál) 22 fokos, a Fertő tó (Fertőrákosnál) 23 fokos. A Tisza-tónál az élő Tisza vizének hőmérséklete 25 fok volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×