eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Strandolók kánikulában a budakalászi Lupa-tónál 2020. augusztus 9-én. Az előrejelzés szerint ezen a napon 30-34 fokig emelkedhet a hőmérséklet. A hőség veszélye miatt az ország nagy részén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Már látszik, mikor enyhül a kánikula

Sok lesz a napsütés a hét utolsó napján, majd hétfőn este hidegfront érkezik.

Vasárnap nagyrészt felhőtlen, napos, száraz idő várható. A déli szél főleg a Dunántúlon és az Északi-középhegységben megélénkül, a Fertő térségében meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között valószínű.

Az extrém UV-B sugárzás veszélye miatt az egész országra figyelmeztetést adtak ki.

Hétfőn derült, napos idő várható, majd délután, este fátyol- és némi gomolyfelhőzet sodródik be északnyugat felől. Késő délutántól, estétől elvétve előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb eséllyel az északnyugati, nyugati megyékben. A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik, majd este északnyugatira fordul. Zivatar környezetében is lehetnek erős széllökések. Hajnalban általában 13, 20, délután 30, 35 fok valószínű.

Kedden a sok fátyol- és a kevés gomolyfelhő mellett általában sok napsütésre számíthatunk. Elvétve előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szél sok helyütt megerősödhet. A hajnali 15, 22 fokról délutánra 25 és 31 fok közé melegszik fel a levegő.

A jövő hét második felében növekszik a csapadék kialakulásának esélye, de főleg az ország nyugati részén.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×