eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 2. szombat Melinda, Vivien
Nyitókép: pecaverzum.hu

Ismét kifogták az ország legnagyobb pontyát

Idén már másodszor.

A diadalmas esemény még június 2-án történt a Pecaverzum beszámolója szerint. Púpos az ország legnagyobb pontya, amikor kifogták, 45,13 kilót nyomott. Az állat a Merenye Horgásztóban él. Nevét a szeme fölötti kitüremkedésről kapta.

Wágner Dávid és csapattársai, Tóth Attila és Szabó János, azaz az Infinity Carp Team már 5 éve rendszeresen jár Merenyére azzal a nem titkolt céllal, hogy megfogják Púpost vagy kistestvérét, a 35 kiló körüli Kis Púpost.

"Egy ejtős, gyenge kapással indult, utána aztán megmutatta, hogy van benne erő. Amikor felemeltem a botot, egyből éreztem, hogy ez más kategória lesz, mint a többi hal volt" - mesélte Dávid. A csónakos fárasztás 20 percig tartott, amelynek végén Púpos szépen felfeküdt a víz tetejére. Nem vették ki a vízből a parton sem, az úszó mérlegelőben tartották a visszaengedéséig.

Címlapról ajánljuk
Ritka bolygótáncot fedeztek fel csillagászok

Ritka bolygótáncot fedeztek fel csillagászok

A rezonáns bolygórendszerek azonosítása azért rendkívüli jelentőségű, mivel a rendszerek kialakulásáról és a közvetlenül azt követő időszak fejlődéséről árulnak el fontos információkat a kutatóknak. Az eredmény magyar szakemberek munkáját is dicséri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×