eur:
393.83
usd:
368.25
bux:
65835.94
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay

Eső és nyárias meleg - így alakul a hétvége változatos időjárása

Sok lesz felettünk a felhő, azonban szombaton főleg délkeleten már nagyobb területen szakadozni, vékonyodni kezd a felhőtakaró.

Szombaton sok fátyolfelhőre, emellett nyugaton, északnyugaton zárt felhőtakaróra számíthatunk. A Dél-Alföld kivételével elszórtan fordulhat elő zápor, néhol zivatar. A déli megyékben megélénkül a déli szél, zivatarok környezetében átmenetileg erős széllökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet általában 20 és 26 fok között várható, de a tartósan borult nyugati, északnyugati részeken pár fokkal hűvösebb idő valószínű - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Vasárnap a fátyolfelhők mellett több helyen erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, emellett az ország nagy részén hosszabb-rövidebb napsütésre is számíthatunk. Nyugaton és északon szórványosan, másutt néhol valószínű zápor, zivatar. Helyenként megélénkül az északi, északkeleti szél, zivatar térségében átmenetileg erős széllökések is lehetnek. Hajnalra 7 és 13 fok közé hűl le a levegő, délután 19 és 27 fok közötti értékeket mérhetünk, délkeleten lesz a melegebb idő.

Hétfőn a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában több órára kisüthet a nap, de várhatók zivatarok is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Újra vakarhatja a fejét a Fed az amerikai piaci hangulat alapján

Újra vakarhatja a fejét a Fed az amerikai piaci hangulat alapján

Az USA áprilisi bmi-adatai azt mutatták, hogy az üzleti aktivitás tovább nőtt, de lassabb ütemben, ami a gyengébb kereslet jeleit jelzi. Az S&P Global legfrissebb összetett termelési indexe áprilisban 50,9-re csökkent a márciusi 52,1-ről, ami enyhe bővülést és december óta a leggyengébb növekedést jelzi. Mind a feldolgozóiparban, mind a szolgáltatási szektorban lassabb aktivitásnövekedést regisztráltak, a növekedési ütemek három-, illetve öthavi mélypontra csökkentek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×