eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Már látszik, mikor lesz 30 fok – a hétvége időjárása

A gomolyfelhők mellett fátyolfelhők szűrik a napfényt. Változékony lesz a hétvége időjárása, záporok, zivatarok is lehetnek, de egyre melegszik az idő.

A hétvégén is változékony lesz az időjárás: a napsütés mellett többször beborul majd az ég és záporokra, zivatarokra is készülni kell. Ugyanakkor többfelé 25 fok felett alakulnak a csúcsértékek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken a Dunántúl nyugati részén lehet vastagabb a felhőzet, máshol fátyolfelhőzet szűri a napsütést, valamint gomolyfelhők is képződnek. Estére a Dunántúl többi részén is megvastagodhat a felhőtakaró. Délután főleg a Dunántúl északnyugati felén és az Északi-középhegység tágabb térségében várhatók záporok, zivatarok. Az Alföld délkeleti részén kis eséllyel lehet csak csapadék. Nagyobb területen megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg meg is erősödik a szél. A leghidegebb órákban 6 és 13 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 21-27 fokig melegszik a levegő.

Szombaton a déli, délkeleti országrészben kevesebb, máshol több körzetben valószínű záporeső, zivatar. Zivatarok környezetében átmenetileg megerősödhet a szél. A minimumok 7 és 13, a maximumok 19 és 27 fok között várhatók. A hosszabb ideig csapadékos tájakon mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket.

Vasárnap több helyen felhős lesz az ég, de az ország nagy részén hosszabb-rövidebb időre kisüt majd a nap. Szórványosan fordulhat elő zápor, zivatar. Helyenként, zivatar térségében meg is erősödik a szél. A hajnali 7-13 fokról 19-27 fokig melegszik a levegő.

Mint az OMSZ alábbi videójában elhangzik, a jövő héten már 30 fok is előfordulhat.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×