eur:
393.63
usd:
364.56
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Ha használt kocsit tervez venni, máris késésben van

Egy év alatt 83 százalékkal drágult a használt autók eladási árai, mutatjuk a népszerű márkákat és a drágulás mértékét.

Durván drágulnak a használt autók, az ok jelentés részben az új autók gyártási kapacitásának csökkenése - derül ki abból a témában készült összeállításból, amely a HellóVidék.hu portálon jelent meg. Egy 5 éves Audi például ma kétszer annyiba kerül, mint három éve, de folyamatosan csak álló kocsik értéke is emelkedik a cikk szerint.

2021-ben rekord számú, 819 ezer használt autó cserélt gazdát, egy évtized alatt ez az éves szám a duplájára nőtt, a Használtautó.hu keresőjét tavaly 527 millió alkalommal nyitották meg, ötödével többen, mint egy évvel korábban.

Az átlagos eladási árat tekintve látványos a növekedés, 2020 első negyedévében még alig több mint 2,5 millió forintos átlagos hirdetési árat láthattunk a Használtautó.hu hirdetéseinél, 2021 végén már közel 4,7 milliósat, ami a piac egészét nézve 83 százalékos áremelkedés.

A legkeresettebb márkák:

  • Volkswagen
  • BMW
  • Mercedes
  • Audi
  • Ford

Átlagárak:

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×