eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Pixabay

Melegedő majd hűlő idő, esővel - időjárási menetrend a következő napokra

Szerdán még száraz és több fokkal melegebb levegő érkezik fölénk, majd csütörtöktől több alkalommal várható csapadék, és vasárnapig több fokot mérséklődik a nappali felmelegedés is.

Szerdán északkeleten is csökken a felhőzet, és a nap nagyobb részében túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk. Késő délutántól, kora estétől délnyugat felől erőteljes felhősödés kezdődik. Számottevő csapadék nem várható. A délnyugati, nyugati szél több helyen megélénkül, elsősorban az északkeleti megyékben meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 17 és 22 fok között várható - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Csütörtökön eleinte nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, majd délután felszakadozik, csökken a felhőzet. Az esti órákban nyugat felől ismét megnövekszik a fátyolfelhőzet, ami néhol meg is vastagszik. Délelőtt több helyen, délután keleten elszórtan fordulhat elő eső, zápor. Többfelé élénk, néhol időnként erős lesz a nyugati, délnyugati szél. A hőmérséklet reggel 3 és 9, délután 14 és 21 fok között várható.

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és elszórtan - nagyobb eséllyel északon- fordulhat elő eső, zápor. A nyugati, délnyugati szelet többfelé erős lökések kísérik. A hőmérséklet reggel 4, 10, délután 16 és 23 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×