eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály
Nyitókép: Pixabay

Megjött a csapadék, és kelleni fog a téli kabát is

Egy mediterrán ciklon hatására borult, csapadékos idő lesz a jellemző a következő napokban. Több hullámban érkezik az eső és a hőmérsékleti értékek is fokozatosan csökkennek.

Csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég. Délnyugat felől több hullámban érkezik csapadék, emiatt országos esőzés várható, akár nagyobb területen hullhat jelentősebb mennyiség. A délkeleti szelet főként a Délkelet-Alföldön kísérhetik élénk vagy erős lökések, majd a késő délutáni, esti óráktól egyre nagyobb területen északira fordul a szél, és az Északnyugat-Dunántúlon meg is élénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, azonban a Dél-Alföld egyes területein egy-két fokkal magasabb értékeket is mérhetnek - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Péntek napközben dél felől egyre többfelé vékonyodik, szakadozik, majd délutántól délnyugati irányból ismét növekszik, vastagszik a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, a csapadék súlypontja délutánra északkelet felé tevődik, átmenetileg kevesebb helyen eshet, ugyanakkor délnyugat felől újabb csapadékzóna érkezik. Főként hazánk délkeleti felén néhol zivatar is kialakulhat. Az északnyugatira, nyugatira forduló szelet nagy területen kísérhetik erős széllökések és zivatar környékén is megerősödhet a légmozgás. Hajnalban 3 és 12 fok között alakul a hőmérséklet, majd délutánra 8 és 19 fok közé melegszik a levegő, a magasabb értékeket a Tiszántúlon regisztrálhatják.

Körülbelül hétfőig folytatódik a lehűlés, de jelentős csapadék már nem várható, szélre és egyszámjegyű napi maximum hőmérsékleti értékekre viszont készülni kell.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×