eur:
394.74
usd:
370.78
bux:
65491.46
2024. április 19. péntek Emma
A hajnali esővel érkezett szaharai port törli le egy ablaküvegről egy nő Nagykanizsán 2018. április 16-án. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint egy nagy méretű ciklon szaharai port szállított térségünk felé.
Nyitókép: MTI/Varga György

Ismét szaharai por koszolhatja be az országot – videó

Meteorológiai szolgálat szerint több okból is érdemes várni a kocsimosással.

Ismét szaharai por érkezik Magyarország térségébe – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán.

Azt írták, hogy a Magyarországtól északra húzódó frontrendszer, valamint a Nyugat-Európában mélyülő ciklon előterében, nyugatias áramlással ismét nagy mennyiségű por érkezik a kontinens déli fele fölé a magasban. A mediterrán vidékekhez képest Magyarországra kevesebb por érkezik, ugyanakkor ennyi is elég lehet ahhoz, hogy a szerda estefelé kialakuló kisebb esők, záporok ismét összekoszolják a tereptárgyakat.

„Nem érdemes tehát kocsit mosni” – fogalmazott a meteorológiai szolgálat, megjegyezve: már csak azért sem, mert csütörtökön többfelé kiadós mennyiségű eső várható.

Legutóbb március közepén érkezett szaharai por Magyarország térségébe. Akkor csak kis eső esett, de láthatóan összekoszolta az autókat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×