eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Molnár György gitáros az Omega együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2019. november 8-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Kóbor János emléke miatt is perel az Omega gitárosa

Egy amerikai sorozathoz használták fel az együttes egyik dalát, a tét a pénz helyett inkább a presztízs.

Az Omega engedélye nélkül használta fel a Hulu című streamingcég a Future Man című sorozathoz az Addig élj című dal angol verzióját. Az ügy már évek óta tart, de most előrelépés történhet – írja a Blikk.

Az együttes gitárosa, Molnár György ugyanis beszerezte azokat az okmányokat, amelyek bizonyítják, hogy a dal az ő és a tavaly decemberben elhunyt Kóbor János szerzeménye.

„Nem volt egyszerű utánamenni a dolgoknak, de másfél hónap kemény munka után egy szerzői és jogvédő iroda kiállított egy angol nyelvű igazoló okmányt, amely alátámasztja, hogy a dal a miénk” – mondta a lapnak a zenész. Hozzátette: ezt elküldte a sorozatot készítő cégnek, amely még nem válaszolt.

Molnár György hosszú macerára számít, de nem akarja annyiban hagyni a dolgot. „Nem a pénzről szól az egész, bár ha azt veszem, minimum 500 dollárt, azaz nagyjából 160 ezer forintot fizetnek az első alkalomért, amikor lejátsszák a sorozat elején a dalt, utána pedig már kevesebbet, de rendszeresen utalnak. Valaki ezt az összeget felvette, tehát jogtalanul szerzett hasznot a dalunkból. Ki fogom deríteni, ki volt az” – fejtette ki.

Hozzátette: Kóbor János emléke miatt is harcol az ügyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×