eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Abstract Technology Binary Code Dark Red Background. Cyber Attack, Ransomware, Malware, Scareware Concept
Nyitókép: WhataWin/Getty Images

Már a felhőink sincsenek biztonságban a mohó kriptobányászoktól

A Google figyelmeztetést adott ki a felhőszolgáltatóknak. Egyre kiterjedtebb a próbálkozás, és nem is sikertelen.

A CNBC-re hivatkozva a Portfolio arról ír, hogy már az internetes tárhelyeken (felhők) bányásszák egyes hackerek a kriptovalutát, nagy számban törtek fel Google-felhőprofilokat.

Erről egyébként maga a Google adott ki kiberbiztonsági jelentést, hogy figyelmeztesse a felhőszolgáltatókat.

Az újonnan feltört 50 profil 86 százalékát használták kriptobányászatra

a jelentés szerint. A legtöbb esetben a hackerek a kriptobányász szoftvert már a Google-profil feltörését követő 22 másodpercben letöltötték. A Google fiókok 10 százalékával ráadásul más publikusan elérhető erőforrásokat is átvizsgáltak, hogy biztonsági réseken keresztül hozzáférjenek a rendszerekhez, 8 százalékukkal pedig más fiókokat is megpróbáltak feltörni.

Nem a kriptobányászat az egyetlen fenyegetés, amivel a Google kiberbiztonsági szakembereinek szembe kell nézniük. Szeptember végén egy orosz hackercsoport az APT28/Fancy Bear próbálkozott meg egy adathalászati támadással a Google rendszerein. Az adathalászati támadások gyakorisága egyébként világszerte növekszik, hazai internetes cégeket is érint.

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×