INFORÁDIÓ
2022. január 18. kedd
Piroska

kriptovaluta

2021.12.08. 17:52

Hivatalos: kiderült, ki alkotta meg a Bitcoint

A bitcoin 2008-as feltalálása óta találgatják, hogy ki lehet a kriptovalutát egy white paperben leíró, álnéven publikáló Nakamoto Szatosi. 2016-ban egy Craig Steven Wright nevű komputertudós jelentkezett azzal, hogy ő volna az, ám állítását többek is kétségbe vonták.
2021.08.19. 07:37

Digitális valuták: veszélyben a magánélet védelme?

A világ központi bankjai is digitális valuták bevezetését tervezik. Szakértők szerint ez azonban negatívan hathat ki a felhasználók privát adataira. A kritpovaluták kérdése bekerült a most jóváhagyott amerikai infrastruktúra programba is, és kötelezné a szereplőket, hogy jelentsék be tranzakcióikat az adóhatóságnál.
2021.06.14. 10:28

Elon Musk szavaira megmozdult a bitcoin

A kriptovaluta árfolyama újra 39 ezer dollár fölé ugrott, miután Elon Musk közölte, a Tesla újraindítja a kriptovaluta-tranzakciókat, ha a bányászat tisztább energiával történik.
2021.05.19. 10:16

Kína bekeményített, zuhannak a kriptovaluták

Miután Elon Musk nekiment a bitcoinnak, most hirtelen begyorsult az esés, mert Kína megtiltotta a pénzintézeteknek és a fizetési vállalatoknak, hogy kriptovaluta-tranzakciókkal kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtsanak.
2021.05.06. 05:45

Egy hibát kijátszva sokszorozta meg a kriptovagyonát a dunakeszi férfi

Információs rendszer felhasználásával elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás miatt indított eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a dunakeszi férfival szemben, aki kriptovaluta-csalással okozott 53 millió forint kárt egy magyar fejlesztésű vállalkozásnak.
2020.09.08. 05:20

Torrenten keresztül támadnak a hackerek, már itt vannak a szomszédban

Egy korábban nem ismert rosszindulatú trójai szoftvercsaládot fedeztek fel az ESET kutatói, amely kártékony torrenteken keresztül terjedve többféle trükköt is bevet annak érdekében, hogy annyi kriptovalutától fossza meg áldozatait, amennyitől csak lehetséges – mindezt észrevétlenül.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018