eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Még csak köd színesíti a napsütéses időt, de már feltűnt a láthatáron a változás

A következő napokban jellemzően száraz időre számíthatunk. Itt-ott fagy is lehet hajnalonként.

Európa nagyobb részének időjárását frontok teszik változékonnyá. A Földközi-tenger nyugati medencéjében mediterrán ciklon örvénylik, amelynek frontális felhőzete egészen Ukrajnáig elnyúlik.

A Baltikum térségében is ciklon helyezkedik el, amely elsősorban a Kelet-európai-síkság időjárását teszi felhőssé, esőssé. A hidegfrontja mögött száraz és hideg levegő árasztja el Észak- és Közép-Európát, a magasabb szélességeken napközben is fagy.

Eközben északnyugat felől újabb ciklon közeledik, amely az eső mellett Izlandon havazást is okoz. Kiterjedtebb anticiklon csupán az Ibériai-félsziget és Franciaország felett húzódik, így arrafelé valamivel nyugodtabb, csendesebb az idő.

A Kárpát-medence fölé észak felől egyre szárazabb és hidegebb levegő érkezik, így visszatérnek az éjszakai fagyok, illetve naposabb, csapadékmentes idő várható.

Hazánkban észak felől lassú ütemben tovább vékonyodik, szakadozik a felhőtakaró, legtovább a déli megyékben marad felhős az idő, de kedd reggel, délelőtt már ott is kiderül az ég. Legfőképpen az Északi-középhegység, illetve az Alföld térségében köd, valamint rétegfelhőzet is képződhet, amelyek kedden napközben várhatóan feloszlanak, és ezt követően jobbára napos idő várható kevés felhővel. Számottevő csapadék nem valószínű. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz, legfeljebb néhol fordulhatnak elő élénk lökések.

A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet a felhősebb déli területeken általában 3 és 7 fok között, máshol viszont általában fagypont környékén, a fagyzugos tájakon -4, -5 fok körül alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 8 és 13 fok között várható.

Kókai Ádám meteorológus a videóban elmondja, hogy napokig marad a nyugodt időjárás, változást, lehűlést a hétvége, a jövő hét eleje hozhat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×