eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Women use cell phones to detect cybersecurity security
Nyitókép: Urupong/Getty Images

Újabb helyre építhetik be a Google mindent látó szemét

Az androidos okostelefonokból ismert, a gépi tanulást használó Google Lens bekerülhet az asztali gépeken elérhető Chrome böngészőbe.

Nem lesz olyan széles körűen használható, mint az okostelefonokban, de így is igencsak hasznosnak bizonyulhat a Google Lens az új területen, ha igazak legfrissebb Reddit-hírek.

A mesterségesintelligencia-alapú technológia a gépi tanulást használja fel arra, hogy értelmezni tudja, amit „lát” a telefon kamerája: tud szöveget fordítani, felismer tárgyakat, objektumokat, akár ruhákat is. A Google Lens ma már a legtöbb androidos telefon része, illetve akár le is tölthető a Google Play Store-ból.

Most úgy tűnik, a program tudása az asztali gépek Chrome böngészőiben is bizonyíthat, méghozzá azoknál a kereséseknél, ahol a felhasználó tölti fel a fotót és arra kíváncsi, mi van rajta vagy honnan származik - írta a hvg.hu.

Az egyik Reddit-felhasználó tudomása szerint ugyanis egy ilyen keresés indításánál egyszerűen csak rá kellene a jobb egérgombbal kattintani a képre, majd kiválasztani a helyi menüből a Lens segítségével történő keresést. A keresési eredmények a jobb oldali Chrome oldalsávon jelennének meg. A panel lehetővé tenné a felhasználók számára képek feltöltését vagy húzását is.

Forrás: Reddit/Leopeva 64-2
Forrás: Reddit/Leopeva 64-2

A funkciót egyelőre teszteli a Google a Chrome Canaryn, és nem tudni, hogy a böngészőbe kerülne bele vagy általánosabb keresési lehetőség lenne belőle, ha megvalósul.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×