eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A palotaőrség egyik tagja a közel 30 Celsius-fokos melegben a brit uralkodó hivatalos rezidenciája, a londoni Buckingham-palota előtt 2021. szeptember 8-án.
Nyitókép: Frank Augstein

Egyre-másra dőlnek a melegrekordok az északi féltekén

Az Egyesült Államokban csakúgy, mint Skóciában és Norvégiában.

115 éve nem volt ennyire meleg egyik szeptemberi nap sem Skóciában. Szerdán a 1906 óta a legmelegebb szeptemberi hőmérsékletet regisztrálták, 28,6 fokot (Skócia, Charterhall). Itt ez az átlagos, szeptember elején jellemző hőmérsékletekhez képest 10-15 fokkal melegebb - írta az Időkép.

Ugyanezen meleg légtömeg kúszott be a Skandináv-félsziget déli tájaira is. Az anticiklonális idő Norvégiában országos rekordot hozott. Drammen-Berskog meteorológiai állomásán szerdán szintén 28,6 fokot mértek. A korábbi rekokd (28,5 fok) 1906. szeptember 2-án (Byglandsfjord) és 1958. szeptember 1-jén (Meråker) állt be.

Az USA kaliforniai, hőségekről elhíresült Halál-völgyében az északi félteke legkésőbbi 50 fokos értékét regisztrálták. A nyáron is rendkívülinek számító 50 fokos meleget szeptember 7-én mérték.

Franciaország is újabb rekorddal büszkélkedhet. Amellett, hogy napközben több napja 30 fok feletti csúcsértékeket mérnek, szeptember 7-én estig a napi minimum-hőmérséklet 24 órán keresztül nem csökkent 26,3 fok alá. Ez országos szeptemberi rekord az országban.

Az MTI beszámolójából kiderül, Londonban is közel 30 fok van, ami felettébb szokatlan ebben az időszakban. A nyitóképen: A palotaőrség egyik tagja a közel 30 Celsius-fokos melegben a brit uralkodó hivatalos rezidenciája, a londoni Buckingham-palota előtt 2021. szeptember 8-án.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×