eur:
389.49
usd:
368.36
bux:
55838.55
2023. szeptember 30. szombat Jeromos
Nyitókép: Ökotárs Alapítvány

Szavazásra fel, európai babérokra hajt Mélykút büszkesége

Tizennégy ország fái versenyeznek az Év Európai Fája címért. Magyarországot a 2020-as Év Fája verseny győztese, a mélykúti júdásfa képviseli.

Az Év Fája verseny 2002-ben Csehországból indult, a kezdeményezéshez azóta számos ország, közöttük hazánk is csatlakozott. Magyarországon az Év Fája versenyt 2010 óta szervezi meg az Ökotárs Alapítvány. 2011-ben először az országos győztesek az Európai Év Fája címért is versenyezhettek egymással.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a tavalyi hazai verseny győztese a mélykúti templomdombon álló júdásfa lett, az online szavazáson kapott 5091 szavazattal. A mélykúti júdásfa életkorát több mint 200 évre becsülik, de a kora tavasszal virágerdőbe boruló fa a mélykútiak büszkesége.

A júdásfa igen előkelő társaságba került, jegyzi meg a Baon.hu, hiszen a Belgium, Bulgária, Csehország, Franciaország, Horvátország, Olaszország, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Oroszország, Szlovákia, Spanyolország és az Egyesült Királyság versenyének győzteseivel mérettetik meg az európai elsőségért.

A szavazás február 1-jén indult és február 28-ig lehet leadni a voksokat a www.treeoftheyear.org oldalon. A szavazás szabályairól is ott található részletes leírás, de arra felhívják a figyelmet: mindenki csak egyszer, személyes e-mail-címével szavazhat.

Címlapról ajánljuk
Agresszív férfi tombolt egy szlovákiai választóhelyiségben

Agresszív férfi tombolt egy szlovákiai választóhelyiségben

Az eset Gímeskosztolányon (Kostoľany pod Tribečom – Aranyosmaróti járás) történt.

Leváltották az Idegenrendészet vezetőjét

A belügyminiszter 2023. szeptember 30. hatállyal - indokolás nélkül - visszavonta dr. Halmosi Zsolt r. altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
A részvénykiválasztás 7 szabálya - Díjmentes, interaktív online előadás

A részvénykiválasztás 7 szabálya - Díjmentes, interaktív online előadás

A tőzsde tele van kihívásokkal, de a megfelelő tudással és szabályok betartásával bárki képes lehet sikeres befektetővé válni. Ha te is azon gondolkodsz, hogy fejest ugrasz a részvények világába, akkor érdemes időt szánnod arra, hogy megismerd a részvénykiválasztás 7 alapvető szabályát. Ezen szabályok betartása segít tudatos döntéseket hozni a befektetéseiddel kapcsolatban, hogy maximalizáld a hosszú távú hozamokat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×