eur:
389.25
usd:
362.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: 112Press

Csak az apa lélekjelenléte akadályozta meg a tragédiát

A körülmények szerencsétlen összejátszása nyomán csak a családfő gyors helyzetfelismerése akadályozta meg a család további sérülését a vasárnap hajnali balesetben Vépnél.

Vélhetően a sofőr fáradtsága miatt szenvedett balesetet egy, az M86-os úton vasárnap hajnalban Győr felé tartó személyautó, amely padkára futott, szalagkorlátnak ütközött és világítás nélkül maradt a forgalommal szembefordulva a belső sávban. A sofőr feltartott kézzel integetve próbálta figyelmeztetni az érkező járműveket, többen is elhajtottak mellette. Amikor végre valaki a segítségére sietve megállt, mivel amíg a balesetet szenvedett nő és a segítőkész sofőr az út szélére húzódva próbált segítséget kérni, egy érkező szlovák rendszámos Lexus a belső sávba húzódva próbált biztonságos távolságot tartani tőlük.

Ott azonban a totálkárosra tört, kivilágítatlan Seattal szembesült, így sofőrjének csak az utolsó pillanatban sikerült elrántania a kormányt és elkerülnie az ütközést. Ennél a manővernél elvesztette uralmát az autó felett, amely a középső szalagkorlátnak ütközött, a tetejére fordulva csúszott egy darabig.

A Lexus sofőrje a 112Press-nek elmondta, hogy a feleségével és két gyermekével tartottak hazafelé a horvátországi nyaralásból, amikor a baleset történt. A borulás után kiderült, hogy mindenki életben van, de a fia nagyon súlyosan megsérült. Az apa szinte rögtön az ütközés után kimászott a járműből, és egy fényvisszaverő mellényt felkapva, sérült családtagjait hátrahagyva rohanni kezdett Szombathely felé, hogy megállítsa a Lexus felé tartó járműveket, nehogy újabb autó rohanjon bele a sérült járművekbe.

Így sikerült megelőznie az újabb baleseteket.

Mint később kiderült, mindenki használta a biztonsági övét. A Seat vezetője nem sérült meg. A Lexusban utazó egyik gyermek súlyos végtagsérülést szenvedett, édesanyja pedig 20 perccel a baleset után lett rosszul, őt csigolyasérülés gyanújával szállították kórházba.

Az M86-os autóút Budapest felé tartó oldalát Szombathely és Vép között lezárták. A Magyar Közút munkatársainak 300 méteren kellett letakarítaniuk a törmeléket, a kifolyt olajat és hűtővizet. Az alkatrészek átrepültek a sztáda Szombathely felé vezető oldalára is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×