eur:
392.51
usd:
367.42
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pexels

A magyar net is lassabb volt a karantén alatt

Az otthoni munka és a tanulás hatással volt az internetes hálózatokra világszerte.

A világ szinte minden országában lassabb lett az internetes hálózat a járvány miatt bevezetett karantén idején – derül ki a Cable.co.uk adataiból, amelyeket a hvg.hu ismertetett.

A cég a több mint 364 millió letöltési sebességtesztből készítette el elemzését, összesen 114 ország adatai alapján. A mérés célja az volt, hogy kiderítsék: a megnövekedett otthoni munkavégzés és tanulás milyen hatással volt az internetkapcsolat által biztosított sebességre.

Mayarországok 13,3 százalékos romlást tapasztaltak.

Globálisan 6,3 százalékkal esett vissza a net sebessége, de nagyok a különbségek. A közép-amerikai régióban 26 százalékos csökkenést mértek, Észak-Afrikában 17,8-at, a Közel-Keleten 16,3-at, Dél-Amerikában pedig 16,1 százalékot.

A Karib-térségben és a Baltikumban nem csökkent az átlagos netsebesség a karantén idején, sőt a járvány csúcsidőszakában jobb is volt a hálózat.

A legrosszabbul Kína, Panama, Madagaszkár, Chile és Peru teljesített.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×