eur:
393.78
usd:
368.24
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

Nagy esők jönnek - másodfokú figyelmeztetést is kiadtak

Egy front péntek estig térségünkben hullámzik, emiatt változékony, több helyen csapadékos időre számíthatunk.

A sok gomolyfelhő mellett pénteken is az ország nagy részén több órás napsütésre számíthatunk.

Pénteken délelőtt és kora délután csak kis, később viszont nyugat felől nagyobb számban zivatarok érkezése várható, csapadéknak ekkor is északkeleten a legkisebb az esélye. Változó irányú, gyenge, mérsékelt légmozgásra számíthatunk, csak intenzív csapadékhullás idején lehetnek erős vagy akár viharos széllökések.

A felhőszakadás veszélye miatt Baranya, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére másodfokú, Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. A zivatarveszély miatt Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 25 és 31 fok között valószínű.

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult idő várható rövidebb napos periódusokkal, majd a késő délutáni, esti óráktól nyugaton határozottabban csökkenni kezd a felhőzet. Napközben még sokfelé számítani kell esőre, záporra, zivatarra. Nagy területen jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Estétől egyre inkább keleten eshet. Főként a Dunántúlon több helyen megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet 14-19, a maximumhőmérséklet 20-27 fok között várható, a tartósabban csapadékos részeken lesz a hűvösebb idő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×