eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A telekföldi határrészben kezdték a gabona aratást a Hajdúböszörményi Béke Mezőgazdasági Kft. szakemberei, ahol először az őszi árpát takarítják be kombájnokkal. Idén 5-6 tonnás termésátlagot vár a társaság a 380 hektáros vetésterületen. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Veszélyes időszak kezdődik az utakon, figyelmeztettek a rendőrök

Megkezdődtek a nyári betakarítási munkálatok, melyek a közlekedés biztonságára is hatással vannak.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság felhívja a mezőgazdasági munkákban résztvevők figyelmét, hogy tudatosan tartsák be a KRESZ szabályait.

  • Mielőtt a gépkocsivezető a járművel a telephelyről elindul, köteles a kormányberendezést, fékberendezést, a gumiabroncsok, valamint a kötelezően előírt világító és fényjelző berendezések működését ellenőrizni, a kontrollnak továbbá ki kell terjednie a pótkocsira illetve a vontatmányokra is!
  • A járművezetők a mezőgazdasági munkagéppel kizárólag az engedélyezett utakon közlekedhetnek!
  • A betakarítási munkálatokban résztvevő gépjárművek vezetőinek kötelességük betartani a közlekedési szabályokat, továbbá a túlméretes járművekre vonatkozó biztonsági rendszabályokat!
  • Különösen nagy hangsúlyt kell fektetni a rakomány rögzítésére, letakarására és a közútra történő felhajtás előtt az adapterek leszerelésére is.
  • Kiemelten fontos kihajtás előtt a jármű sártól való megtisztítása, azonban ha mégis szennyeződés kerül a közútra, gondoskodni kell az azonnali letakarításáról!
  • A járművek méretéből és sebességéből adódóan a legveszélyesebb manőver az irányváltoztatás, ezért a közútról történő fel- és lekanyarodást különös figyelemmel kell végrehajtani!
  • Külön felhívják a figyelmet arra, hogy a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt!

A tanácsok azonban nemcsak a mezőgazdasági munkálatok idejére, hanem a hazaútra is vonatkoznak, akár kerékpárral, motorkerékpárral vagy személygépkocsival is térnek vissza otthonaikba -olvasható a rendőrségi portálon megjelent összeállításban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×