eur:
392.16
usd:
366.49
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Műanyag zacskóval a fején megy egy nő a szakadó esőben Berlinben 2019. augusztus 2-án.
Nyitókép: Omer Messinger

Változik az időjárás hétvégére - "maradj otthonos" hidegfrontot kapunk

A korábbi napok nyugalmához képest a hétvégén változásra számíthatunk, és a várva várt csapadék is megérkezik... igaz, nem túl nagy mennyiségben.

Szombaton a sok fátyolfelhő, illetve a gomolyfelhők mellett összességében néhány órás (szűrt) napsütés várható, zavartalanabbul napos részek elsősorban az északkeleti megyékben lehetnek.

A Győr-Szeged vonal széles sávjában napközben néhol zápor, sőt a Kisalföldön és az Alpokalján egy-egy zivatar is kialakulhat.

Többnyire mérsékelt marad a változó irányú szél, inkább csak északkeleten lehetnek élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul, de az északkeleti megyékben ennél pár fokkal hidegebb lehet az idő, így ott gyenge talajmenti fagy sem kizárt.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 20 és 26 fok között valószínű szombaton.

Vasárnap általában erősen felhős, illetve borult lesz az ég, de délelőtt délnyugaton még kisüthet a nap, késő délutántól pedig észak felől kezdhet csökkenni a felhőzet.

A nap első felében az ország északi, második felében pedig a déli felén várható eső, a déli megyékben zivatarok is kipattanhatnak. Az északias szelet sokfelé élénk, főleg intenzívebb csapadékhullás idején erős lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 23 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton pedig a melegebb.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×