eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pexels.com

Saját "atombombát" hordoz a különösen veszélyes windowsos vírus

A RobbinHood egy olyan modult hordoz magával, amivel ki tudja kapcsolni a vírusirtó szoftvereket.

Ez az első eset, hogy olyan számítógépes kártevőt figyeltek meg, amely egy harmadik féltől származó, magát megbízhatónak feltüntető, ám mégis ártalmas drivert hordoz magával, amellyel lecseréli a Windows saját illesztőprogramját és így kiskaput nyit magának a számítógépes vírusnak, kikapcsolva az őt üldöző alkalmazásokat - írta honlapján a Sophos kiberbiztonsági vállalat.

A RobbinHood egy zsarolóvírust terjeszt, amelynek a fenti módon ágyaz meg, és amely így a minden frissítéssel "megtámogatott" gépeket is megfertőzheti - idézte a napi.hu a cég szakértőjét, Szappanos Gábort.

A zsarolóvírusokkal egyébként elsősorban cégeket céloznak meg, mert náluk okozhatnak olyan kárt, ami miatt hajlamosabbak lehetnek inkább kifizetni a kért összeget, mintsem elszenvedni az adat- és/vagy üzleti veszteséget.

sophos.com
sophos.com

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×