eur:
392.51
usd:
365.8
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Egy nő sétál a viharos szélben a Bakonyban lévő Kab-hegyen. Magyarország felett hidegfront vonul át, viharos erejű szél kíséretében. A Kab-hegyen rekorderősségű, óránként 172 kilométeres szelet mértek.
Nyitókép: MTI/Nagy Lajos

Már látszik, mikor térnek vissza a mínuszok

Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is markáns nyugatias áramlás határozza meg, így enyhe levegő érkezik a folytatásban is Magyarország fölé. Ugyanakkor gyenge hidegfrontok is érkeznek, így már kisebb csapadék is várható.

Vasárnap reggel, délelőtt még általában napos idő várható, majd késő délelőttől nyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet. Délutántól főként az ország északi felén, estétől már keleten is több helyen kell kisebb esőre, záporra számítani.

A nyugatias szelet már nagy területen kísérik majd erős széllökések, sőt néhány helyen viharos szél is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 10 és 18 fok között valószínű.

A jövő hét első napjaitól megváltozik az időjárás az országban. Az addigi nyugat-keleti légáramlást, északnyugati, északi váltja fel, sarkvidéki léghullámok érkeznek, és jön a lehűlés.

Hétfőn többnyire erősen felhős lesz az ég, és több helyen várható eső, zápor. A nyugati, északnyugati szél időnként megerősödik, egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4, 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7, 13 fok között alakul.

Kedden többnyire erősen felhős lesz az ég. Több helyen várható eső, késő délutántól havas eső, hózápor is. A délnyugati szél északnyugatira fordul, és nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 13 fok között alakul, de néhol már napközben csökkenni fog a hőmérséklet.

Szerdán elhőátvonulások lesznek, eleinte több, majd kevesebb felhővel, szórványosan alakul ki zápor, hózápor. Sokfelé erős vagy viharos lesz az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 7 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×