eur:
393.76
usd:
367.93
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Egy autó ónos esőtől eljegesedett szélvédőjét tisztítják Nagykanizsán 2016. december 14-én.
Nyitókép: MTI/Varga György

Alaposan felbolydul az időjárás

Ónos eső, viharos szél és az év eddigi legmelegebb napja várható pénteken.

Az ország nagyobb részén viszonylag kellemes idő várható pénteken, de lesznek olyan tájak, ahol nem lesz egyszerű a közlekedés - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hajnalban nagyobb területen eshet az országban, az északkeleti megyékben viszont kezdetben lefagyhat az eső (vagyis ónos eső várható), emiatt citromsárga figyelmeztetés van érvényben Nógrád, Heves, Borsod, Szabolcs területére. A délelőtt során emelkedni fog a hőmérséklet, majd elvonul a csapadék is.

Napközben viszont a nyugatias szél okozhat gondokat, a Dunakanyar és az északi hegyek tágabb környezetében estig viharos lökésekkel kell számolni.

Az év eddigi legmelegebb napja áll előttünk, de akár a melegrekord is megdőlhet:

legutóbb 1965-ben emelkedett január utolsó napján 16 fok fölé a hőmérséklet (16,4 fok, Homokszentgyörgy), de ez most megismétlődhet - a délnyugati, nyugati, szintén szeles tájakon van esély rá, hogy megközelítse, vagy meg is haladja a rekordot a kora délutáni hőmérséklet.

Szombaton, február elsején napközben változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, helyenként alakulhat ki eső, zápor, majd estefelé nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és főként északnyugaton eshet az eső. A légmozgás élénk, délnyugaton nagy területen erős lesz. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a maximumhőmérséklet plusz 8 és 15 fok között valószínű.

Vasárnap eleinte változóan felhős lesz az ég, majd délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Szórványosan alakulhat ki eső, zápor. A szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 1 és 8, a legmagasabb plusz 10 és 15 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×