INFORÁDIÓ 
2020. július 15. szerda
Henrik, Roland

katasztrófavédelem

videó

menekülés

tűzoltás

Életbevágó ügyben üzent a lakosságnak a katasztrófavédelem

Életbevágó ügyben üzent a lakosságnak a katasztrófavédelem

Infostart

Egy videón mutatták be, miért kérik folyton, hogy a lakók ne helyezzenek el különböző tárgyakat a társasházak folyosóin. Az is kiderült, mit kell tenni egy "renitens" szomszéd ügyében.

A lakók a praktikum vagy a díszítés miatt amúgy is hajlamosak különböző tárgyakat, növényeket elhelyezni a társasházak folyosóin, de ezek télen megszaporodhatnak, ugyanis a kültéren tárolt bútorokat és virágokat sokan épp a lépcsőházba, a folyosóra költöztetik. Fontos azonban figyelni arra, hogy az így elhelyezett tárgyak és növények ne akadályozzák a biztonságos közlekedést, különösen ne a menekülésre használt útvonalakat - hívta fel a figyelmet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, amely egy videót is készített az esetről.

Egy hozzászóló a Facebookon azt kérdezte, mi a teendő, ha az egyik szomszéd többszöri felszólításra, a közös képviselő közbenjárására sem távolítja el a felújítás után keletkezett hulladékot a folyosóról. Nem késett a válasz: ilyenkor a területileg illetékes katasztrófavédelmi igazgatóságnak kell jelezni a kialakult helyzetet.

Nyitókép: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018