eur:
393.44
usd:
368.32
bux:
65983.33
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Életbevágó ügyben üzent a lakosságnak a katasztrófavédelem

Egy videón mutatták be, miért kérik folyton, hogy a lakók ne helyezzenek el különböző tárgyakat a társasházak folyosóin. Az is kiderült, mit kell tenni egy "renitens" szomszéd ügyében.

A lakók a praktikum vagy a díszítés miatt amúgy is hajlamosak különböző tárgyakat, növényeket elhelyezni a társasházak folyosóin, de ezek télen megszaporodhatnak, ugyanis a kültéren tárolt bútorokat és virágokat sokan épp a lépcsőházba, a folyosóra költöztetik. Fontos azonban figyelni arra, hogy az így elhelyezett tárgyak és növények ne akadályozzák a biztonságos közlekedést, különösen ne a menekülésre használt útvonalakat - hívta fel a figyelmet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, amely egy videót is készített az esetről.

Egy hozzászóló a Facebookon azt kérdezte, mi a teendő, ha az egyik szomszéd többszöri felszólításra, a közös képviselő közbenjárására sem távolítja el a felújítás után keletkezett hulladékot a folyosóról. Nem késett a válasz: ilyenkor a területileg illetékes katasztrófavédelmi igazgatóságnak kell jelezni a kialakult helyzetet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
A betont sosem fogjuk elhagyni, de még idén jöhet a zéró kibocsátású cement

A betont sosem fogjuk elhagyni, de még idén jöhet a zéró kibocsátású cement

A globális szén-dioxid-kibocsátás tavaly rekordszintre emelkedett, 1,4 százalékkal meghaladva a 2019-es, Covid előtti szintet, amelyet jellemzően a háztartások energiafelhasználása, a közlekedés, a nemzetközi légi közlekedés és hajózás okoz, de olyan iparágaknak is szerepe van benne, mint a műtrágya-, acélgyártás, olajfinomítás, vagy éppen a cementipar. Ugyanakkor azt kevesen tudják, hogy utóbbi szektor az elmúlt évtizedekben olyan átalakuláson megy keresztül, aminek következtében ma már globális trend a gyártás során a szén és egyéb fosszilis anyagok helyett az alternatív tüzelőanyagok használata, és még idén polcokra kerülnek a minimum 30 százalékkal kevesebb CO2 kibocsátással készült cement készítmények. Norvégiában pedig üzembe helyezik az első olyan CCS (Carbon Capture and Storage) technológiával működő cementgyárat, ahonnan zéró kibocsátású termékek kerülnek majd ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×