eur:
395.55
usd:
364.81
bux:
65532.38
2024. március 19. kedd Bánk, József
Kaktovik, 2017. szeptember 27.Jegesmedvék gyülekeznek egy bálna teteme közelében az alaszkai Kaktovik településnél az éves bálnavadászat idején, 2017. szeptember 11-én. (MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)
Nyitókép: JIM LO SCALZO

Szétüt minket a hétvége: mínusz és plusz 10 fok között csapatunk majd

A hektikus időjárásra érzékenyek ne olvassák el ezt a hírt, bár úgyis megérzik majd.

A hétvége első felében néhol akár mínusz 10 fok körüli értékek is lehetnek, majd mérséklődik a hideg.

Míg egyes helyeken napközben is csak plusz 1 fok lesz, másutt akár plusz 9 fokig is melegszik a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Péntekre virradóra az éjszaka képződött köd helyenként csak lassan oszlik, szakadozik fel, másutt azonban a kezdeti párásság után napos idő valószínű kevés felhővel. A minimumhőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 2 fok között alakul, de a fagyzugos területeken egy-két fokkal hidegebb is lehet. A nappali maximumok többnyire plusz 1 és 5 fok között várhatók, a déli vidékeken ennél pár fokkal melegebb, a ködös részeken hűvösebb is lehet.

Szombaton a köd napközben várhatóan feloszlik, de a felhőzet nagyrészt megmarad, sőt délnyugat felől meg is vastagszik, illetve a kezdetben napos tájakon - nagyobb eséllyel délen - is megnövekszik.

Helyenként ónos szitálás előfordulhat, majd délután délnyugat felől elszórtan gyenge esőre lehet számítani.

A leghidegebb órákban mínusz 8 és plusz 1 fok között, napközben 0 és plusz 8 fok között alakul a hőmérséklet, délen lesz melegebb.

Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, vékonyabb felhőzet, napos időszakok inkább csak délen lehetnek. Elszórtan kisebb eső is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 1 és 9 fok között valószínű, délen lesz melegebb - olvasható az előrejelzésben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×