eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: mavcsoport.hu

Most 30 ezer feledékeny utason tudna segíteni a MÁV

A feledékeny utasok által otthagyott tárgyakról nyilvántartást vezet a MÁV-Start, az adatbázisban jelenleg több mint harmincezer tétel található. Az állomásokon két hétig őrzik a vonatokon elhagyott tárgyakat, ezt követően központi gyűjtőhelyre kerülnek.

A vonatokon többnyire kisebb táskákat, iratokat, okmányokat, jegyzeteket, könyveket, ruhaneműt (kabát, pulóver, sapka), pénztárcát, bankkártyát, kulcsokat, bizsukat, esernyőket felejtenek az utasok – közölte a Magyar Nemzet kérdésére a MÁV-Start. De a becsületes megtalálók és kalauzok, takarítók adtak már le nyugdíjat, ötvenezer forint értékű sportfelszerelést, hegedűt, íjfelszerelést, műlábat, lélegeztetőkészüléket, laptopot, mobiltelefont, tolókocsit vagy épp húszkötetes Révai lexikonsorozatot is mobiltelefont és műlábat, laptopot és kistáskát, nyugdíjat és lélegeztetőkészüléket is. Sok esetben már addig meglelték az elvesztett holmit, ameddig az utas az ügyfélszolgálatot hívta – tájékoztatott a vasúttársaság.

Eddig körülbelül harmincezer utas hagyta el a holmiját a vasúti kocsikban.

Érdemes tudni, hogy az utasok által elveszített vagy leadott tárgyakat vagy pénzt rejtő tárgyakat az adatbázist kezelő szolgálati helyek tételes jegyzőkönyv mellett az egységes informatikai rendszerben rögzítik. Az adatbázisban jelenleg több mint harmincezer talált tárgy szerepel. Ha a kisebb állomásokon megtalált, leadott holmiért két héten belül nem jelentkezik a tulajdonos, akkor a központi gyűjtőhelyre küldik a tárgyakat. Általában a nagyobb megállóhelyek ügyfélszolgálatára kerülnek, ahol a személyes tárgyakat nyilvántartják.

Ha a tulajdonos személye nem azonosítható, a tárgyat az adott szolgálati hely, állomás kijelölt helyiségében általában 90 napig őrzik.

Ha az elveszett tárgy, bankkártya vagy okmány tulajdonosa név szerint azonosítható, a munkatársak eljuttatják a bankkártya-kibocsátónak a plasztiklapot, a megtalált személyes okmányokat pedig az azt kiállító hatóságnak (okmányirodának, OEP-nek).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×