eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A napokban teljes hosszában átadott R67-es út Mernyeszentmiklós közelében 2019. december 16-án. A Kaposfüred és Látrány közötti 32 kilométeres szakaszon  kétszer két sávon óránként 110 kilométeres sebességgel haladhatnak a járművek. Az országosan is egyedülálló akusztikus útburkolaton haladva a Republic 67-es út című dalát hallhatja az autózó. A burkolat jobb szélén helyezték el azokat a bordákat, amelyekre ráhajtva a közismert sláger dallamai hallhatók.
Nyitókép: MTI/Varga György

Pedig jó ötletnek tűnt a zenélő út a 67-esen - videó

A Republic slágere mára agyára megy jó néhány település lakóinak.

Jó és ötletes kezdeményezésnek tűnt, hogy a 67-es út egy rövid szakaszába beaszfaltozták annak a lehetőségét, hogy autóval ott áthaladva megszólal a Republic együttes slágerének ismert motívuma, de mára, mint a Sonline.hu cikkéből kiderül, elmérgesedett a helyzet, nem mindenki örül a "dalnak".

Mernyén és környékén az emberek már dúlnak-fúlnak, mióta a Kaposfüred és Látrány közti szakaszon megszólal "a dallam". Egyetlen perc sincs "A 67-es úton" nélkül. Jáger Róbert, Mernye polgármestere szerint megoszlik az emberek véleménye.

Van, akit nem zavar, a többség azonban nem örül a folyamatos lármának.

"A falu egész területén hallható a zene. Nagyon behallatszik, ez tény. Most még elviselhető, de rossz belegondolni, hogy mi lesz nyáron, nagy forgalomnál, nyitott ablaknál. A legdurvább időszak az este hat óra utáni, amikor elcsöndesedik a falu. Két utcában már háborognak a lakók, egyelőre nem tudjuk, hogy mi tévők legyünk. Nyilván egy zajvédő fal megoldás lehet, de erről még nem tárgyaltunk senkivel" - mondta.

Somogygesztiben sem örülnek. Az egyik ott élő fiatal elmondta: nagyon örülnek annak, hogy elkészült az új út, a zenélő szakasz azonban sok bosszúságot okoz. Este és éjszaka lehet leginkább hallani a zenét, néha olyan hangosan, mintha csörögne a telefon.

Íme a zenélő út:

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×